Download hier onze Algemene Informatiegids . Hierin vindt u informatie over algemene voorwaarden, betalingen, het zwemscoresysteem, diploma-eisen en nog veel meer.

Download hier ons laatste Belangrijke lesinformatie brochure 2023 def.-2 (januari 2023). Hierin vindt u relevante informatie over de huidige periode, belangrijke data (zie ook op de website onze: agenda ), lesgevers, cursussen, aanvullende informatie per vestiging en meer.

Zwemschool Aquayara verzorgt in Flevoland al langer dan 20 jaar zwemlessen voor kinderen vanaf 4 jaar. De zwemlessen, die gegeven worden door gediplomeerde instructeurs, worden op een speelse en kindvriendelijke manier aangeboden. Wij gaven zwemles in Almere Muziekwijk, Almere Tussen de Vaarten en Lelystad (Hanzeborg). Per 1 mei 2024 wordt er alleen nog zwemles gegeven in Lelystad en is het mogelijk om ons zwembad in Almere Muziekwijk te huren.

De instructeurs hebben tevens ervaring met het lesgeven aan kinderen met een (motorische) beperking/chronische ziekte/gedragsstoornis. De groepjes bij onze zwemschool bestaan uit ongeveer 9 kinderen (A diploma). Het is mogelijk om privélessen te volgen of in een kleinere groep zwemles te krijgen. Voor het B en C diploma hanteren wij groepjes van ongeveer 12 kinderen. Voor het A-, B- en C-diploma is het ook mogelijk om een snelcursus te volgen. Tevens is het mogelijk om zwemlessen voor de zwemvaardigheiddiploma’s te volgen.

Overige activiteiten – Naast de reguliere zwemlessen in Lelystad, kunt u ook bij ons terecht voor het huren van ons zwembad in Almere Muziekwijk voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje of doop. Wij geven in beide vestigingen ook zeemeerminworkshops.

Klik hier voor verdere informatie over de verschillende activiteiten. 

Tarieven – Kijk bij tarieven voor een overzicht van de tarieven van de diverse activiteiten die wij aanbieden.

Wachtlijst – De lengte van de wachtlijsten in de diverse vestigingen varieert. Wilt u weten hoe lang de wachtlijst voor de activiteit van uw voorkeur is, dan kunt u kijken op de pagina: tarieven bij de gewenste activiteit.

Testlessen – Kinderen die al ervaring hebben met zwemmen, in aanmerking komen voor een testles (kosten € 7,50). Afspraak voor een proefles kan via het testlesformulier geschieden. Het niveau van de proefles zal na afloop besproken worden en aan de hand daarvan zal bekeken worden of u zoon/dochter direct kan starten. Meestal kan dit al bij een kindje dat al een beginnende beenslag kan maken. 

Algemene voorwaarden – Bij inschrijving dient u bekend te zijn met onze algemene voorwaarden. Klik hier om deze in te zien. 

Klachten– Zwemschool Aquayara is aangesloten bij de branche-organisatie ENVOZ, de landelijke organisatie die zich o.a. bezig houdt met de kwaliteit van het zwemonderwijs in Nederland. Heeft u een klacht over de zwemles van uw kind kunt u contact opnemen met de zwemschool; Wij zijn telefonisch bereikbaar voor vragen over Lelystad elke vrijdag tussen 10:00 uur en 13:00 uur via 06-41147576 en uiteraard per e-mail aquayara-lelystad@outlook.com. Voor vragen Almere Muziekwijk (alleen huur zwembad en zeemeerminworkshops) via info@aquayara.nl. Tijdens de schoolvakanties helpen wij u graag alleen per e-mail.

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, werkt het ENVOZ samen met partners in de zwembranche aan een Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen. Is er echt iets mis of maakt U zich grote zorgen? Dan kunt u anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: (0900) 202 55 90 (€ 0,10 per minuut). 

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier