Het is helaas niet mogelijk om een les in te halen. Wij werken zoveel mogelijk met vaste groepjes en vaste instructeurs.

Indien uw kind mag afzwemmen ontvangt hij/zij een afzwemformulier. Op het afzwemformulier kunt u aangeven wat uw kind na het behalen van het diploma wilt doen bijv. reguliere lessen B/C of snelcursus B/C, eventuele workshop of stoppen. Het afzwemformulier levert u direct in na het selectie/proefzwemmen boven bij de balie.

Nog geen zwemles gehad: Een proefles om te kijken of uw kind het wat vindt is helaas niet mogelijk. De instructeur dient dan namelijk elke keer de les aan te passen aan een kindje die het een keer komt proberen. Dit heeft invloed op het leerproces van de rest van de groep.

Wel zwemervaring: indien uw kind al zwemles ervaring heeft, u net bent verhuisd/niet tevreden bent met uw huidige zwemschool: dan is het mogelijk om een testles te volgen om te kijken in welk niveau hij/zij bij ons kan worden ingedeeld. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

De meeste kinderen zijn toe aan zwemles vanaf 5 jaar. De motoriek is sterker en zij snappen dat ze moeten luisteren naar de instructeur (beter dan met 4 jaar). Soms is een kindje zo verlegen, angstig of snapt bijv. nog niet helemaal hoe haar/zijn lichaam beweegt. Dan is het handig om nog even te wachten. Elk kind is uniek, het ene kind is er wel aan toe vanaf 4 jaar en de ander pas vanaf 6. U kent uw kind het beste, ga bijvoorbeeld zelf eens met hem/haar zwemmen en kijk hoe hij/zij op het water reageert. Ging dat erg moeizaam? Ga dan eerst lekker veel zwemmen met elkaar!

De basis start altijd in het ondiepe. In niveau 2/3 is het ook fijn om in het ondiepe te zwemmen, omdat de instructeur bezig kan zijn met de techniek terwijl alle kinderen aan het oefenen zijn (i.p.v. op de kant staan te wachten). Voor hogere niveau’s kan er ook in het ondiepe geoefend worden voor de techniek of crawlslagen.

Ieder kind leert op zijn/haar eigen tempo. Hier kunnen wij als instructeur helaas niets in forceren. Kinderen die achter lopen op het leerproces ontvangen altijd van ons een melding met een advies hierin. Wilt u zelf graag dat het zwemproces bevordert? Vraag eens advies aan de instructeur via deze link. Hij/zij kan adviezen geven om bijv. 2 x per week te gaan zwemmen, zelf met uw kind te gaan zwemmen of eens mee te doen met de vakantiecursus (wat het beste bij uw kind past).

De zwemscores worden altijd voor de 16e bijgewerkt. Is de zwemscore van uw zoon/dochter niet bijgewerkt? Wellicht is uw kind net tijdens het score moment afwezig geweest. Neem gerust even contact met ons op, wij vragen de instructeur om deze bij te werken.

Via zwemscore kunt u uw kind afmelden. Onder het kopje “Lessen” en vervolgens “Les afmelden”

Zodra u het inschrijfgeld heeft voldaan staat u of uw kind officieel op de wachtlijst en gaan wij een plekje zoeken. De wachttijd is ongeveer 6 – 8 weken.

Wij proberen na elke schoolvakantie weer alle kinderen die op de wachtlijst staan op te roepen. Dit is ongeveer een wachttijd van 6 – 8 weken. Indien u een hele specifieke voorkeur heeft voor een bepaalde groep, dag en tijd dan kan de wachttijd langer zijn.