Zwemvaardigheid

Is uw kind na het ABC diploma nog niet uitgeleerd? Dan bieden wij lessen voor het zwemvaardigheiddiploma aan. Bij het zwaardvisdiploma wordt er kennis gemaakt met diverse zwem- en wedstrijdvormen zoals het aanleren van zwemslagen, keerpunten en reddend zwemmen. Er wordt tijdens de lessen ook veel gewerkt aan het verbeteren van de conditie. Een C-diploma is vereist om deel te kunnen nemen aan deze lessen.  

De diploma’s die hiervoor worden uitgegeven heet de “Zwaardvis serie” (van de ENVOZ). Je kunt hiervoor een bronsen (1), zilveren (2) en een gouden (3) diploma in halen. De zwemvaardigheidslessen worden gegeven op de dinsdag, woensdag of vrijdag in Almere Tussen de Vaarten. De duur van de lessen zijn 45 minuten. 

Kosten: ziet u onze pagina “Tarieven

Wachttijd: 4 – 8 weken. Na behalen van C diploma bij Aquayara directe doorstroming.

Wilt u meer weten? Bekijk hieronder onze uitleg over zwemvaardigheidlessen of indien u wilt inschrijven klik rechtsboven op de blauwe knop: inschrijven.

Bekijk ook eens onze andere activiteiten zoals:

Uitleg over zwemvaardigheidlessen 

Tijdens de lessen wordt er veel gebruik gemaakt van diverse materialen: een bal, het zeil, pilonflexibeam, plastic tassen etc. Dit maakt het zwemdiploma erg divers en daardoor ook erg leuk. Tijdens de lessen mag je bij de onderdelen waar geen kleding gedragen wordt een zwembrilletje dragen. Tijdens een conditieles of bij het aanleren van de keerpunten moet je veel je ogen onder water opendoen en dan is een brilletje erg prettig. Het brilletje moet weer af als je oefeningen met de bal gaat doen. 

 

Er komen nieuwe slagen aan bod zoals vlinderslag, samengestelde rugslag en daarnaast de keerpunten. Onderdeel wedstrijdzwemmen: De crawlslagen worden verbeterd en er wordt een echte wedstrijdademhaling aangeleerd. Onderdeel balvaardigheid: hier leer je gooien en vangen. Onderdeel survival: nu moet je met kleding aan door het gat zwemmen, een mede-zwemster vervoeren of elkaar helpen uit het water te klimmen (redden). Onderwateroriëntatie: waarbij je een weg onder water zoekt door het zwemmen van pilon naar pilon op 2 meter diepte, het opduiken van een pop en je leert een dubbele koprol voorover te maken. 

 

Paar voorbeelden eisen brons:  

Met kleding: 5 meter onderwater op de rug, start vanaf de kant 10 meter onder water op buik.  
Zonder kleding: maak 2 koprollen, zwem 25 meter borstcrawl, wedstrijd schoolslag, aanleren vlinderslag, wedstrijd start, keerpunten, samengestelde rugslag.  

 

Paar voorbeeld eisen zilver: 

Met kleding: vanuit het water 7 meter onder water op buik en op rug. 

Zonder kleding: 25 meter vlinderslag, verbeterde wedstrijdstart, vlinderslag-keerpunt. Langere afstanden dan Brons.  

 

Paar voorbeeld eisen goud: 

Met kleding: reddingssprong, medeleerling redden, verschillende vervoersgrepen.  

Zonder kleding: 15 meter onderwater op buik, langere afstanden dan zilver, vangen en werpen van een polobal met 1 hand naar medeleerling.